Nieuwsbrief TCLeerbroek

Nieuwsbericht 11 mei 2020 TC Leerbroek

Goedemorgen leden,

 

In dit bericht willen we jullie 3 nieuwsberichten melden.

1.       Jullie hebben vast al wel in de landelijke media gehoord dat per vandaag spelen voor volwassenen weer mogelijk is. Super goed nieuws natuurlijk. Nadat de jeugd al eerder gestart was mogen we nu allemaal weer een bal slaan.

Belangrijk om te vermelden is dat tot 1 juni geldt dat er per baan maximaal 2 spelers mogen spelen (voorlopig alleen enkelen dus). In de laatste week van deze maand wordt dit herzien en wordt beslist wat de volgende fase zal zijn voor na 1 juni.

Onder deze mail hebben we nog wat andere richtlijnen gezet. Wij willen een ieder verzoeken zich hier aan te houden en om hier verantwoord mee om te gaan. O.a. geen gebruik maken van de kantine/sanitair, altijd vooraf via de clubapp reserveren enzovoort. Ook op de site van de KNLTB is veel info te vinden. Zie https://www.knltb.nl/overig/veelgestelde-vragen-spelers-en-ouders-na-maatregelen-omtrent-coronavirus/

2.       Nog meer goed nieuws is dat onze nieuwe baan klaar is! Bij nieuwe kunstgrasbanen is het belangrijk dat deze goed worden ingespeeld. Ons verzoek is dan ook om deze vanaf nu zoveel mogelijk te reserveren! (baan 2 in de app)

De eerste maanden zou deze nog wat zacht aanvoelen, maar hoe vaker we er met zijn allen op spelen hoe sneller dit beter wordt. Daarnaast zullen jullie zien dat het groen rondom de baan een grote opknapbeurt heeft gehad. Hierdoor hopen we o.a. dat de banen minder snel zullen vervuilen.

3.       Het 3e berichtje dat we willen delen is helaas minder goed nieuws. Rianne heeft onlangs aangegeven te gaan stoppen als bestuurslid van TC Leerbroek.

Hierdoor bestaat het bestuur binnenkort dus nog maar uit 3 personen Riet, Janny en Mark. Wij doen hierbij een dringend verzoek en oproep om na te denken of je wil bijdragen aan de toekomst van TC Leerbroek?

We hebben inmiddels een nieuwe baan, we bestaan al 40 jaar en zijn klaar voor de toekomst. Graag willen we nu weer groeien en bouwen aan onze unieke tennisclub in Leerbroek. Maar met 3 personen is het niet goed mogelijk om de club te runnen en sponsors te werven én activiteiten op te zetten én leden te werven enzovoort.  We streven naar een bestuur van 4 personen. Als bestuur zijn we wel van mening dat zaken ook in commissies kunnen plaatsvinden. Zoals dat ook met toernooien het geval is.

In volgorde van prioriteit zijn er de volgende functies:

·         Secretaris: opvolging Rianne.

·         Sponsorcommissie/PR en communicatie: eerste doel is om te werken aan een nieuwe website/info nieuwe leden. Plannen zijn er wel. Ook het genereren van sponsorinkomsten staat al jaren redelijk stil.

·         Algemene oproep: onderhoud park TC Leerbroek.

o   Het plan is om hiervoor een schema op te stellen met een vast aantal personen die in toerbeurten o.a. de banenvegen (basistaak) en daarnaast zorgt voor het groen rondom de banen. Dit is nu een vast kwartet dat bestaat uit Jan den Hartog, Cornelis de Jong, Jorrit Budding en Mark Bel.

o   Graag zouden we dit willen uitbreiden naar een vaste groep van circa 6 personen.

 

Hartelijke groet,

 

Het bestuur

 

Hieronder de richtlijnen vanuit de KNLTB.

Veilig de baan op principes

• Vanaf 13 jaar, houd altijd 1.5 meter afstand van elkaar.

• De vereniging is alleen open voor vrij spelen (mits er van te voren een baan is

gereserveerd) en trainen. De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten.

• Er mag alleen buiten gespeeld worden.

• Spelers zijn alleen welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan

gereserveerd hebben en/of training hebben.

• Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles

van hun kinderen.

Richtlijn voordat je gaat spelen

Iedereen moet vanuit huis digitaal  een baan reserveren.

• Volwassenen van 19 jaar of ouder mogen alleen een baan reserveren voor 1 op 1 vrij

spelen. (enkelspel)

o Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit

hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen.

• Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze. (tip nieuwe/harde ballen voor baan 2, nog relatief zachte ondergrond)

• Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.

Richtlijnen tijdens het spelen

• Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).

• Geef geen high fives.

• Wissel van baanhelft met de klok mee.

• Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.

Richtlijnen na het spelen

• Ga na het spelen direct naar huis

« Terug