Nieuwsbrief TCLeerbroek

Nieuwsbrief november 2017

logo

Nieuwsbrief november 2017

Wintercompetitie

Iets later dan andere jaren gaan we deze maand weer van start met de wintercompetitie! Elke woensdagavond spelen we dubbelpartijen van één uur. Alle leden vanaf 12 jaar, ongeacht niveau, ervaring of wat dan ook zijn van harte welkom!

Om veel verschuivingen in de wedstrijden en afzeggingen te voorkomen wordt de indeling dit jaar per 4 tot 6 weken gemaakt. Bovendien kan je per tijdvak verhinderingen aangeven. Bij de indeling van de partijen houden we zo veel mogelijk rekening met het niveau van de verschillende spelers. Op deze manier hopen we op een goede bezetting van de banen en het aller belangrijkst: leuke wedstrijden en gezelligheid!

Dus wil je andere leden leren kennen, in de donkere wintermaanden in beweging blijven en bovenal lekker tennissen, schrijf je dan snel (vóór 15 november) in voor het eerste deel van de wintercompetitie via het formulier op de website.

Voor meer informatie of opmerkingen kun je contact opnemen met Jorrit Budding (jorrit.budding@hetnet.nl)

Voorjaarscompetitie. Zijn er leden die een team willen vormen of mee willen doen, meld je dan aan. Informatie over de voorjaarcompetitie is te vinden op: http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/. Wacht niet te lang met aanmelden! Dus wil je competitie spelen meld je dan even aan als team of individueel. Aanmelden kan bij Mark Bel

De aanmeldingen moeten vóór 1 december bekend zijn bij het bestuur. 

Competitie Nieuwe Stijl
Een belangrijk aspect hierbij is het verder uitrollen van Competitie Nieuwe Stijl. Tijdens de afgelopen Voorjaarscompetitie deden twee nieuwe competitievormen hun intrede: de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie, en konden clubs ervoor kiezen compact te spelen. Naar aanleiding van feedback vanuit het veld is besloten om door te gaan met de nieuwe competitievormen en compact spelen in de reguliere competities af te schaffen en verkort spelen toe te passen bij alle dubbelspelen. Daarnaast zijn de regels omtrent invallen versoepeld.

 

Oefenhok Het oefenhok wordt zelden tot niet gebruikt en vergt veel onderhoudswerk van de baancommissie. Als bestuur willen we hier een oplosing voor hebben. Een oproep of er creative ideeën zijn.Het bestuur verneemt dit graag. 

 

Bestuurssamenstelling en dringende oproep. Als club hebben we een klein bestuur. Het penningmeesterschap wordt tijdelijk ingevuld door Mark Bel. We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester! Op dit moment bestaat het bestuur uit 4 personen en is er dus nog steeds behoefte aan versterking! Heb je interesse of behoefte aan meer informatie, meld je dan even bij één van de bestuursleden: Janny de Jong, Riet Sagius, Mark Bel of Els den Hartog. Qua taken gaat het om de sponsorcommissie/PR, jeugdcommissie en penningmeester.

 

Winterschoonmaak De winter staat voor de deur, het groen en het gebouw kunnen weer een onderhoudsbeurt gebruiken en daarom organiseert het bestuur een winterschoonmaak & Klussenochtend op zaterdag 2 december 2017. Onder het motto: Vele handen maken licht werk!

We willen graag het tennispark er op en top uit laten zien zoals: Baanonderhoud doen, de begroeiing rondom de baan snoeien, onkruid tussen de tegels weg halen, terrasstoelen schoonmaken, binnen het gebouw lekker soppen enz. Kortom genoeg te doen! Het is de bedoeling om 09.00 uur te beginnen en rond de middag klaar te zijn. Kun je niet de hele morgen maar wel een uurtje, alle hulp en gezelligheid is welkom. Wij zien je graag op zaterdag 2 december . Welkom, de koffie staat klaar.

Parkonderhoud Zoals jullie weten is er in het voorjaar groot onderhoud gepleegd aan de banen. Om de banen toch nog een paar jaar goed bespeelbaar te houden is wekelijks onderhoud erg belangrijk en hard nodig. Op dit moment wordt dat gedaan door twee clubmensen  maar dat lukt niet iedere zaterdag. Wat zou het fantastisch zijn als we dat met meerdere mensen kunnen doen zodat we de banen optimaal kunnen onderhouden en nog een paar jaar met veel plezier kunnen spelen.

Het mooiste zou zijn als er een rooster gemaakt kan worden zodat een koppel maar 1 x in de 6 weken de vrije zaterdag hoeft te gebruiken voor baanonderhoud.

Jullie kennen ongetwijfeld nog meer clubmensen met een clubhart die hun steentje willen bijdragen? Als bestuur horen we graag van je!

 

En verder... Voorafgaand aan het nieuwe seizoen en de competitie willen we starten met clubkampioenschappen. Dit wordt medio februari/maart 2018.

Daarnaast zal op dinsdag 6 maart 2018 de ALV worden gehouden in het clubhuis, start half 8. Volgen jullie de club al op Facebook voor al het laatste nieuws? En/of natuurlijk onze tennisschool Bas Tennis Academy?

November 2017 TennisClub Leerbroek (info@tcleerbroek.nl)

 

 

« Terug